Vi som jobbar här

 Vi bad några medarbetare berätta om vad de tycker om sitt jobb och om hur det är att jobba på Fiskeby.
 

Albin, operatör

Albin arbetar som massaberedare och virapassare på Fiskebys kartongmaskin, KM1, sedan två år tillbaka. Innan han började på Fiskeby pluggade han på kvalificerad yrkesutbildning (KY) till processoperatör.

- Eftersom jag är intresserad av teknik och maskiner bestämde jag mej för att plugga till processoperatör efter att testat diverse olika andra jobb, berättar Albin. Och det har jag inte ångrat. Jag trivs kanonbra med mitt jobb!

 Hur ser en vanlig dag ut?
- Arbetspasset brukar börja med avlösning av det avgående skiftet, säger Albin. Sedan är det dags att rondera och se över maskinerna. Mina huvuduppgifter är att styra och övervaka processen via bildskärmar och datorer i ett kontrollrum men även att handfast lösa problem som kan uppstå i produktionen. Mitt skift består av tio personer som jobbar enligt ett rullande schema förmiddag, eftermiddag, natt och helg.

Vad är bäst med ditt jobb?
– Arbetskamraterna, de varierande arbetsuppgifterna och arbetstiderna är det som är bäst med mitt jobb. Att arbeta fem-skift ger varierade arbetstider och längre ledigheter.

 

Adnan, planerare

Adnan jobbar som planerare på underhållsavdelningen sedan tre år tillbaka. I sitt jobb rör han sig ute i fabriken blandat med jobb vid skrivbordet.
– Mitt jobb är mycket varierat, berättar Adnan. Jag planerar inför våra stora underhållsstopp, håller koll på arbetsorder och tar hand om reservdelarna till pannan.  

Hur är det att jobba på Fiskeby?
– Det är riktigt roligt och utmanande. Jag är en flexibel person som gillar att lära mej nya saker och det kommer väl till pass i min roll som planerare. Jobben varierar och man får hela tiden lära sig nya saker. 

Vad är bäst med ditt jobb?
– Det är arbetskamraterna! Det är lätt att jobba ihop med både kollegorna och cheferna här. Jag gillar att ha mycket kontakt med andra människor och det får jag ha i mitt jobb.

 

 

Magnus, produktionstekniker

Som produktionstekniker på Fiskeby pendlar Magnus mellan skrivbordet och fabriksgolvet. Han gör allt från att delta i projektgrupper till att handgripligen lösa problem som kan uppstå i driften.
– Jag ser till att kartongmaskinen fungerar och är ett stöd för personalen i driften. Mitt jobb är att underlätta deras jobb. Mitt ansvarsområde är smetköket samt kartongmaskinens press-, bestryknings- och slutparti.

Hur är det att jobba på Fiskeby?
Jag trivs så bra att jag har blivit kvar på Fiskeby sedan starten 1986. Arbetskompisarna är jättebra och vi tillverkar bra produkter som jag är stolt över. Ur returpapper tillverkar vi kvalitetskartong på ett hållbart sätt.

Vad är bäst med ditt jobb?
– Jag gillar att arbetet är så varierande. Den ena dagen är inte den andra lik. Jag sysslar med alltifrån kalkyler och beställningar till att verkligen skita ned mig bland maskinerna. Det är också roligt att Fiskeby är ett lagom stort företag. Man känner till alla på företaget.