Nyhetsarkiv

Postad 2017-09-01

Tack till alla sommarjobbare!

Ett stort tack till alla fantastiska sommarjobbare och lycka till med era studier eller jobb i höst. Vi hoppas att vi ses nästa sommar igen.

Varje sommar tar vi på Fiskeby emot ett stort antal sommarjobbare. I år var det 42 personer som ersatte delar av den ordinarie personalen under deras semesterledighet.

Att sommarjobba är ett bra sätt att lära känna Fiskeby och innebär för många den första, viktiga kontakten med arbetslivet. Som sommarjobbare får man nyttig arbetslivserfarenhet och det är en bra merit för den som vill söka exjobb eller anställning hos oss.

Grundkravet för att sommarjobba på Fiskeby är att man ska ha fyllt 18 år. Sedan skiftar kvalifikationskraven beroende på vilken tjänst man söker. De flesta sommarjobb finns i produktionen där man till exempel får jobba med processövervakning, arkning av kartong eller pallpaketering, tillsammans med den ordinarie personalen. På vårt labb kan man jobba med allt ifrån kvalitetskontroll till kemiska analyser och dokumentering.

Det är inte så lätt att få allt att gå ihop under sommaren, men tack vare att många ställer upp för varandra och för företaget samt att vi kunnat attrahera duktiga semestervikarier, så gick det faktiskt bra. Vi vill att vår arbetsplats ska vara attraktiv på alla sätt och vis, så att det är många som vill jobba hos oss. För egen del så tror jag den viktigaste komponenten i vår arbetsmiljö handlar om hur vi beter oss mot varandra, så jag hoppas att sommarvikarierna blivit väl bemötta och trivts såväl med sina arbetskamrater som med sina chefer, säger Torbjörn Westerlund, produktionschef på Fiskebys Kartongmaskin.

Vi talade med ett par av årets sommarjobbare i slutet av sommaren:

Matilda Björkman Höglund, Säljkoordinator på Kundservice:
Mitt jobb är att säkerhetsställa leveranserna till våra kunder. Jag är ansvarig för allt kring leveranserna så som bokning, dokumenthantering och fakturering. Det är utmanande och kul att optimera transportplaneringen så att den ska passa kunden och Fiskeby så bra som möjligt. Jag trivs jättebra på Fiskeby där jag blivit väl omhändertagen. Matilda är nyutexaminerad Logistiker ifrån utbildningen Samhällets Logistik, Linköpings Universitet, och fortsätter sitt sommarjobb till 1/10. 

 

Viktor Kasimir, Arkmaskinsoperatör på Arkmaskin två:
Jag hjälper maskinföraren att lägga in rullar och ställa format och har även blivit upplärd att köra rullmaskinen. Jag lägger stort fokus på kvalitetskontroll så att komplett order kan skickas iväg till kund. Fiskeby är ett bra företag och idén om att återvinna gamla förpackningar och på så sätt värna om miljön tilltalar mig starkt. I höst fortsätter Viktor sin utbildning, Civilingenjör Teknisk fysik och elektroteknik, på Luleås universitet. 
 

Per Sjöberg, Virapassare på Kartongmaskin:
Till mina arbetsuppgifter hör underhåll och rengöring av kartongmaskinen. Jag assisterar maskinföraren med olika uppgifter och kontrollerar att allt går som det ska. Det är varierande uppgifter och jag trivs väldigt bra på Fiskeby tillsammans med mina kollegor. I höst fortsätter Per att plugga till Civilingenjör Mediateknik på Linköpings Universitet.

‹ Tillbaka till nyheter